VOOR WIE?


  • Managers en leidinggevenden
  • HBO werk- of denkniveau
  • Enige ervaring als in een leidinggevende functie (minimaal een half jaar) is gewenst

BREINCENTRAAL LEIDERSCHAP
IN EEN NOTENDOP


Veranderen is voor organisaties anno nu de enige constante, wordt weleens gezegd. Maar hoe vaak lopen die veranderingen spaak door tal van redenen? Als leidinggevende wil je jouw team en de organisatie in beweging krijgen en houden, in de juiste richting en liefst ook nog op een prettige manier; een manier die bij jou past. Tijdens de 5-daagse opleiding breincentraal leiderschap krijg je de tools aangereikt om een betere leider te worden, gefundeerd op kennis over het brein. Want door in het brein van je medewerkers aan de juiste knoppen te draaien en de juiste laatjes open te trekken, zorg je ervoor dat je mensen open staan voor veranderen, ontwikkelen en leren. Zo haal je het beste uit jezelf als leidinggevende, uit je team en uit je organisatie.


MEER OVER DE OPLEIDING BREINCENTRAAL LEIDERSCHAP


Tijdens de opleiding leer je de ASOOO®-benadering kennen en toepassen binnen jouw werkcontext. Deze benadering – ontwikkeld in de keuken van het BCL Instituut – is wetenschappelijk onderbouwd, maar tegelijkertijd heel praktisch toepasbaar.


De A en de S staan respectievelijk voor AUTONOMIE EN STATUS: beloningen voor het brein. Het zijn de knoppen om dopamine (ook wel bekend als het gelukshormoon) in de hersenen rijkelijk te laten vloeien. Dit zorgt ervoor dat mensen open staan voor ontwikkelen, veranderen en leren.


De drie O’s staan voor OVERTUIGING OVER ONTWIKKELBAARHEID. Wist je dat jouw Overtuiging Over Ontwikkelbaarheid in grote mate jouw leiderschapsstijl bepaalt? Vraag je eens af: in hoeverre geloof je dat iemand van een dubbeltje een kwartje kan worden?


Tijdens deze opleiding leer je jezelf, als leidinggevende beter kennen en ontwikkel je een op groei gerichte mindset: de overtuiging dat mensen kunnen blijven leren en ontwikkelen. Tegelijkertijd leer je hoe je een appèl doet op de Overtuiging Over Ontwikkelbaarheid van je medewerkers. Daarmee geef je iemands arbeidspotentieel en leerplezier een oppepper van jewelste.

BREINLEREN & BREINCENTRAAL LEIDERSCHAP


De hersenen zijn het meest complexe maar tegelijk ook het meest fascinerende orgaan in het menselijk lichaam. De afgelopen jaren hebben onderzoekers opzienbarende ontdekkingen gedaan over de werking van het brein.

Bij breinleren en breincentraal leiderschap gebruik je de kennis van het brein om meer rendement en plezier uit leren, ontwikkelen en veranderen te halen.

MEER WETEN?


Vul onderstaand bel-me-terug formulier in. Dan nemen we z.s.m. contact met je op.

DIRECT AANMELDEN


Ben je er van overtuigd dat de BCL Professional Opleiding aansluit bij jouw vraag? Meld je dan nu aan.