OPLEIDING BREINCENTRAAL LEIDERSCHAP PROGRAMMA


Deze vijfdaagse opleiding heeft per dag een hele duidelijke focus, gericht op: jezelf, de ander, teams en organisaties. Je werkt continu vanuit jouw eigen praktijkervaringen. De actieve werkvormen laten je direct zelf ervaren wat de resultaten zijn van breincentraal leiderschap. Tussen de trainingsdagen ga je aan de slag met praktijkgerichte opdrachten.

FACTS


  • wetenschappelijk onderbouwd
  • praktisch toepasbaar
  • veel interactieve werkvormen


DAG 1.


IK ALS LEIDINGGEVENDE

Tijdens de eerste opleidingsdag staat vooral jouw brein centraal. Je krijgt inzicht in jouw overtuiging over ontwikkelbaarheid. In hoeverre bepaalt jouw mindset jouw stijl van leidinggeven? Wat kun jij doen om effectiever leiding te geven? En hoe belangrijk is voorbeeldgedrag eigenlijk?

DAG 2.


LEIDINGGEVEN AAN INDIVIDUEN

Je gaat aan de slag met 1-op-1 begeleiding en coaching van medewerkers. Thema’s die de revue passeren, zijn nieuwsgierigheid prikkelen, omgaan met weerstand, motivatie verhogen, leer- en ontwikkelrendement vergroten en breinvriendelijk feedback geven.

DAG 3.


LEIDINGGEVEN AAN TEAMS

Hoe krijg je een team in beweging? Hoe haal je het beste uit je mensen? Hoe creëer je een proud-to-be-fout cultuur? Tijdens dag 3 staat het coachen en leidinggeven aan teams centraal.

DAG 4.


LEIDINGGEVEN AAN ORGANISATIES

Je ontdekt hoe breincentraal leiderschap bijdraagt aan de begeleiding van (complexe) organisatievraagstukken. Hoe stuur je effectief op lange termijn doelen en resultaten? Je onderzoekt de mogelijkheden van breincentraal leiderschap binnen jouw organisatie en ziet waar de grenzen liggen.

DAG 5.


VERDIEPING & INTERVISIE

Dacht je dat je alles al hebt gehoord, deze laatste dag zetten we nog een tandje bij. Daarnaast is er veel ruimte om ervaringen en dilemma’s te delen met je mede-cursisten en elkaar van feedback te voorzien.

GEDURENDE DE HELE OPLEIDING


DUIK IN DE GRIJZE MASSA

Tijdens de opleidingsdagen nemen we regelmatig een duik in de werking van die fascinerende, grijze massa. Plasticiteit van het brein (je kunt je brein trainen, net als je triceps of biceps), denk-, emotie- en gewoontebrein, dopamine, spiegelneuronen… Deze termen zeggen je nu waarschijnlijk nog weinig, maar naarmate de opleiding vordert, kun je ze dromen.

MEER WETEN?


Vul onderstaand bel-me-terug formulier in. Dan nemen we z.s.m. contact met je op.

DIRECT AANMELDEN


Ben je er van overtuigd dat de BCL Professional Opleiding aansluit bij jouw vraag? Meld je dan nu aan.