BCL PROFESSIONAL PROGRAMMA


De 5-daagse opleiding BCL Professional geeft je als opleider, ontwikkelaar, trainer of docent een stevig theoretisch fundament. Parallel aan de theorie ga je gelijk aan de slag met je eigen programma’s. Tijdens de laatste dag dagen we je uit om het door jou ontwikkelde of gerevideerde traject te presenteren aan de andere deelnemers.

FACTS


 • wetenschappelijk onderbouwd
 • praktisch toepasbaar
 • veel interactieve werkvormen
 • BCL Professional registratie in openbaar register
 • registerleraar geaccrediteerd

"De opleiding BCL Professional was pittig op een prettige manier. Veel informatie in combinatie met actieve verwerkingsopdrachten direct toepasbaar binnen mijn eigen werkcontext."

DAG 1 T/M 4.


6 BREINPRINCIPES IN DE HOOFDROL...

Tijdens de eerste vier dagen van de opleiding maak je uitgebreid kennis met breinleren, aan de hand van de 6 breinprincipes:

 • FOCUS: o.a. aandacht voor aandachtsprocessen in het brein en de rol van spiegelneuronen.
 • HERHALEN: wat is de gouden formule voor herhalen (toepassen van de 6 weken regel), het belang van pauzemanagement en hoe zorg je dat neuronen nog even nasudderen?
 • EMOTIE: draaien aan de dopamineknoppen van pijn en verlangen, van status en autonomie.
 • Zintuiglijk rijk: hoe zet je zo veel mogelijk zintuigen in om het brein te prikkelen?
 • CREATIE: dieper het brein in met testen, quizzen, bloom en nog veel meer andere creërende werkvormen.
 • VOORTBOUWEN: maak een kapstok, activeer (bewuste en onbewuste) associaties in het brein en de kracht van metaforen.


Niet alleen passeren alle breinprincipes stuk voor stuk de revue, voor elk breinprincipe maak je kennis met een breed scala aan interactieve werkvormen. Stap voor stap transformeer je jouw bestaande programma, naar een breinvriendelijk alternatief.

... MET EEN VLEUGJE BREINCENTRAAL LEIDERSCHAP

Parallel aan de 6 Breinprincipes besteden we ook aandacht aan de meer pedagogische kant van de opleiding, aan de hand van de ASOOO®-benadering. De A en de S staan respectievelijk voor AUTONOMIE en STATUS: beloningen voor het brein. De drie O’s staan voor OVERTUIGING OVER ONTWIKKELBAARHEID. Je leert hoe je - door aan de knoppen van autonomie en status te draaien - de dopamine (gelukshormoon) in het brein rijkelijk kunt laten vloeien. Je ontdekt hoe jouw eigen overtuiging over ontwikkelbaarheid van invloed is op de motivatie van cursisten/deelnemers. En je leert hoe je feedback beter kunt laten landen.

DAG 5.


THE FLOOR IS YOURS

Tijdens de laatste dag dagen we je uit om het door jou ontwikkelde of gereviseerde traject te presenteren aan de andere deelnemers. Daarnaast is er veel ruimte om ervaringen en dilemma’s te delen met je mede-cursisten en elkaar van feedback te voorzien.

GEDURENDE DE HELE OPLEIDING


DUIK IN DE GRIJZE MASSA

Tijdens de opleidingsdagen nemen we regelmatig een duik in de werking van die fascinerende, grijze massa. Plasticiteit van het brein (je kunt je brein trainen, net als je triceps of biceps), denk-, emotie- en gewoontebrein, dopamine, spiegelneuronen… Deze termen zeggen je nu waarschijnlijk nog weinig, maar naarmate de opleiding vordert, kun je ze dromen.

MEER WETEN?


Vul onderstaand bel-me-terug formulier in. Dan nemen we z.s.m. contact met je op.

DIRECT AANMELDEN


Ben je er van overtuigd dat de BCL Professional Opleiding aansluit bij jouw vraag? Meld je dan nu aan.